Wij brengen musicals tot in jouw klas!

Hoe doen wij dat?

Muzix komt naar de klas en dompelt de leerlingen onder in een musicalbad! We hebben hiervoor verschillende formules die we per school op maat kunnen gaan uitwerken.

Een professionele danser, zanger of acteur inspireert niet alleen de leerlingen, maar ook de leraren. Samen gaan we op creatieve ontdekkingstocht. Wees maar zeker dat je heel wat muzische eindtermen kan afvinken!

De leerlingen leren niet alleen zingen, dansen en/of toneel spelen, ze leren vooral ook samenwerken als klas. Ze ontdekken een andere kant van elkaar en zeker ook van zichzelf. Boeiend, en vooral: genieten!

Musicalbad 1: Een halve dag musical!

We komen 1 halve dag naar je school.

We werken bijvoorbeeld 3 x 1 uur met 3 verschillende klassen.

We komen met 2 docenten, gespecialiseerd in hun vak. We brengen al het nodige materiaal mee. 

Richtprijs is €500 excl. btw (bij 3 klassen kom je uit op ongeveer 8 euro per leerling)TIP: Je kan subsidies aanvragen via DYNAMO van Canon Cultuurcel.

dummy (niet verwijderen!)

Deze staat erin, zodat het volgende veld als standaard ingeklapt kan staan.

* Klik hier voor meer informatie *

Dit musicalbad bestaat uit een initiatieles musical van 1 uur per klas. In deze les komen zowel dans, toneel als zang aan bod. We kunnen in 3 uur dus een 3-tal klassen onderdompelen in het musicalbad!

Voorbeeld:
We komen op woensdag naar jullie school en geven om 8u45 les aan de kids uit het 3e
 leerjaar, om 10u geven we les aan het 4e leerjaar A en om 11u aan het 4e leerjaar B. Indien gewenst komen we bijvoorbeeld donderdagvoormiddag nog eens terug voor 3 andere klassen.

We kunnen ook eventueel 1 halve dag spenderen aan slechts 1 of 2 klassen ipv 3 klassen. Wij passen alles aan aan jullie noden!

Musicalbad 2: Drie sessies en daarna showtime!

We komen 3 halve dagen naar je school.

We werken 3 x 3 uur met 1 of meerdere klassen.

We komen met 2 docenten, gespecialiseerd in hun vak. We brengen al het nodige materiaal mee. Jullie kunnen kiezen uit een paar supertoffe thema’s voor jullie mini-musical!

Richtprijs is €1500 excl. btw (afhankelijk van het aantal klassen dat per sessie deelneemt, komen we op een prijs per leerling uit, dit kan bijv. 25 euro zijn)TIP: Je kan subsidies aanvragen via DYNAMO van Canon Cultuurcel.

dummy (niet verwijderen!)

Deze staat erin, zodat het volgende veld als standaard ingeklapt kan staan.

* Klik hier voor meer informatie *

Dit musicalbad bestaat uit 3 sessies waar we opbouwend kunnen werken. Zowel zang, dans als toneel komen uitgebreider aan bod. Voor we het weten hebben we een mini-musical in elkaar gestoken met jullie leerlingen! Op het einde van deze laatste sessie laten we het resultaat zien aan de andere klassen! Showtime!

Voor deze formule werken we met 1 of meerdere klassen. We spelen met hen een kort fragment (1 scene) uit een verhaal naar keuze, aangepast aan leeftijd en aantallen. We passen alles aan aan jullie noden en maken er hoe dan ook een mooi geheel van!

De sessies kunnen op een vaste dag gedurende 3 weken doorgaan of korter na elkaar binnen 1 bepaalde week.

Voorbeeld:
We komen 3 keer op woensdag naar jullie school en geven telkens les van 8u45 tot 12u, met een kleine pauze. De kids uit het 4e
 leerjaar zijn de uitverkorenen! In elke sessie gaan we aan de slag met 4A, 4B en 4C. Elke klas speelt een kort eigen fragment, de fragmenten sluiten op elkaar aan, op het einde is er een knallende finale (zang en dans) door alle vierdes. We laten deze mini-musical bekijken door de derdes op het einde van de laatste sessie. Heerlijk!

Musicalbad 3: Een volledige musical, met alles erop en eraan!

We komen 8 halve dagen naar je school.

We werken 8 x 3 uur met 1 of meerdere klassen.

We komen met 2 docenten, gespecialiseerd in hun vak. We brengen al het nodige materiaal mee. Jullie kunnen kiezen uit verschillende musicals met bijhorende muziek die wij voor jullie schrijven!

Voor dit uitgebreid muzisch project vragen we een vaste prijs van €3000 excl. btw, ongeacht het aantal kinderen dat uiteindelijk deelneemt. TIP: Je kan subsidies aanvragen via DYNAMO van Canon Cultuurcel.

dummy (niet verwijderen!)

Deze staat erin, zodat het volgende veld als standaard ingeklapt kan staan.

* Klik hier voor meer informatie *

Bij deze formule gaan we een uitgebreide samenwerking met jullie aan!

In de musical zijn tekstfragmenten, liedjes en dansjes verwerkt. Deze worden stapsgewijs, met oog voor detail aangeleerd. De laatste sessie is er een sprankelend toonmoment dat kan opgevoerd worden voor groot publiek.

We hebben allerlei leuke verhalen klaarliggen om de kinderen in te laten schitteren. Afhankelijk van jullie wensen, de leeftijden, de samenstelling van de groep … komen we met enkele voorstellen op de proppen. Met onze vakkundigheid en jullie enthousiasme werken we toe naar een prachtige show waarin alle kinderen waarin alle kinderen een hoofdrol spelen..

Kleine wijzigingen van deze formule die beter bij uw school zouden passen, zijn bespreekbaar. Het is bijvoorbeeld eventueel mogelijk om per scene andere leerlingen te laten spelen zodat er meer klassen betrokken worden bij dit musicalproject.

Bij deze formule dagen we het ganse lerarenteam uit. We treden op als coaches van een groter project waarbij alles kan en mag. Heel de school kan mee aan de slag rond het thema van ons verhaal indien gewenst. Wij staan iedereen bij met raad en daad. Uiteindelijk zorgen wij ervoor dat de show 1 mooi geheel wordt.

De sessies kunnen bij elkaar gebundeld worden gedurende bijvoorbeeld 1 lesweek of we kunnen de sessies verspreiden over het schooljaar. Dit valt allemaal te bespreken.

Voorbeeld 1:
We komen 4 keer een volledige dag naar jullie school. We zorgen ervoor dat we tijdens deze 4 dagen afwisselend met het 5e
 en 6e leerjaar werken. Op het einde van de 4e dag is er een toonmoment waar heel de 3e graad aan meewerkt.

Voorbeeld 2:
We komen 8 keer een woensdag naar jullie school, verspreid over een trimester. Per woensdag werken we 2,5u aan ons verhaal met de betrokken leerlingen. Per sessie voorzien we ook een half uurtje om andere juffen of meesters te coachen bij hun eigen ideetjes of om te vergaderen/advies te geven rond ons gezamenlijk project. Tijdens de laatste sessie doen we alles in elkaar passen! Hocus Pocus Pats! Een show! Yes!

Dit doen wij ook:

Musicalscrub

Eenmalig een zangcoach nodig? Wat extra hulp bij een choreografie? Een mening en tips nodig van een echte musicalartiest?

Ben je begonnen aan een script, maar zit je ergens vast? Heb je ondersteuning nodig bij het vinden van de juiste muziek voor jullie musicalproject?

Wij willen jou helpen om jullie eigen musicalproject nog beter te maken! We kunnen één keertje of meerdere keren langskomen. Dit valt allemaal te bespreken.

Dummy toggle
*Klik hier voor meer informatie*

PRAKTISCH
We bespreken samen jullie specifieke noden en gaan dan aan de slag. We beschikken over de juiste knowhow, ervaring en het juiste materiaal om jullie te hulp te schieten! Onze musicalscrub is mogelijk in alle omstandigheden, wij passen ons aan!

PRIJS
Richtprijs per halve dag, per docent is €200 excl. btw. Dit houdt in: voorbereiding + geven van specifieke workshop op aanvraag, volledig aangepast aan jullie project.

Pedagogische studiedag

We komen een halve of hele dag werken met de leerkrachten zelf. We spelen een stukje musical met het ganse team: zowel toneel, zang als dans komen aan bod. Vanuit een eigen ervaring is het immers makkelijker om met deze facetten zelf iets te doen in de klas. Bovendien is deze musicalactiviteit enorm groepsbindend!

Met een pak tips onder de arm,  maken we de leerkrachten warm om aan de slag te gaan met hun leerlingen! Een aantal muzische domeinen komen uitgebreid aan bod. Een aanrader! Misschien een leuk idee voor jouw team?

Dummy toggle
*Klik hier voor meer informatie*

PRAKTISCH
De workshop vindt best plaats in een grote, open ruimte. Wij brengen al het nodige materiaal mee.  We hebben minstens 1 stopcontact nodig voor onze installatie. Er komen 2 enthousiaste ervaringsdeskundigen ter plekke om het team te begeleiden. Elke deelnemer krijgt een uitgebreide cursus met heel wat tips mee. Het programma is bespreekbaar en aanpasbaar aan jullie wensen.

PRIJS
€600 excl. btw voor een volledige dag, €400 excl. btw voor een halve dag. Deze prijs is voor een team van max. 25 leerkrachten. Per extra leerkracht is er een kleine meerprijs.

Wat een gedreven en professionele lesgevers. Een grote meerwaarde in de muzische vorming van onze kinderen. Een trimester de kinderen enthousiast mee op sleeptouw nemen om af te ronden met een hartverwarmend zang- en dansfeest in het cultureel centrum. Supermerci!
– een schooldirecteur

Wil jij als eerste nieuws over onze musicals in de klas?

Muzix stuurt af en toe een nieuwsbrief vol leuke muzixnieuwtjes voor en door musicalsterren. Als je je mailadres hier doorgeeft, dan houden wij je graag op de hoogte!

Dank je wel voor je inschrijving! Je hoort al het leukste nieuws als eerste!